Dé community voor alle Autoliefhebbers!
 


 FrontpaginaStart   FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   RegistreerRegistreer   ProfielProfiel   InloggenInloggen 
 Log in om je Privé Berichten te bekijkenLog in om je Privé Berichten te bekijken 

FAQ / FORUM-REGLEMENT, aub even lezen alvorens te posten!

 
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Car Tuning Forum Index -> Mededelingen en regels!
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Richard_GTT
Forum Admin
Forum Admin
Geregistreerd op: 15 Juli 2003
Posts: 1399
Woonplaats: Brabant, Nederland
PostGeplaatst: Di 15 Jul 2003, 17:13    Onderwerp: FAQ / FORUM-REGLEMENT, aub even lezen alvorens te posten! Reageer met quote

Eindelijk is het Car Tuning Forum een feit! Very Happy

een aantal dingen die we hier hanteren om één en ander duidelijk en netjes te houden zijn overal wel te vinden;
Ook hier gelden een paar "standaard" regeltjes...

LAATSTE UPDATE 07-09-2008!

***********************************************************

[ POSTEN. HOE PRECIES...]
Oké, je bent geregistreerd, en kunt dus net als de andere leden meedoen met de discussies op het Car Tuning Forum. Welkom!
Hoe plaats je een post zoals hier de bedoeling is?
-Vrij eenvoudig, maar voor sommigen toch wat uitleg voor nodig blijkt uit ervaring!


[ TITEL ]
In eerste instantie geef je je post een duidelijke titel. Dus niet kortweg "help!" of "Hoe doe ik..." maar geef duidelijk aan waar je vraag of discussie over gaat!

[ TAALKUNDIG ]
Klinkt moeilijker dan het is. Gebruik hoofdletters en leestekens. Iedereen maakt typfouten, is ook helemaal niet erg. Maak je verhaaltje echter zo duidelijk mogelijk, en niet een aan elkaar geplakte woordenbrei. Typ zo duidelijk mogelijke zinnen, en in Algemeen Beschaafd Nederlands zoals we dat allemaal geleerd hebben, zodat iedereen elkaar begrijpt. Gebruik geen dialecten of verzonnen taaltjes/afkortingen (Br33Zah, ff w8ten)!

[ WIJZIGEN ]
Een mooi knopje rechtsboven je post. Gebruik dit dan ook!
Heb je iets verkeerd getypt, of iets toe te voegen aan je al bestaande post, pas 'm dan aan met dit knopje, en ga niet voor elke verandering een nieuwe post aanmaken!

[ CITEREN (QUOTEN) ]
Ook een mooi knopje rechtsboven is het quote knopje. Quote echter bewust en niet zonder reden. Dat wil zeggen als je specifiek ergens op reageert, quote dan enkel het deel waar jouw reactie op komt en niet het hele bericht.
Quote ook geen bericht als je reactie meteen eronder komt te staan.
En als laatste, quote geen plaatjes omdat topics hier oneindig lang van worden!

[ FOTO'S ]
Het is uiteraard toegestaan enkele foto's aan je post toe te voegen te verduidelijking! heb je echter een reportage gemaakt, redelijk groot van omvang, van bijvoorbeeld een meeting of van je eigen wagen, hebben we liever dat je dit per e-mail stuurt naar de webmaster, welke deze vervolgens op de website kan plaatsen bij de Evenementencollages, of je persoonlijke profielpagina.
Ook kleinere 'clickable'afbeeldingen (thumbnails) op het forum plaatsen is voor enkele foto's al een mooie oplossing i.v.m. de grote full size posters die we soms tegenkomen!
Hou de foto's liefst op een maximum breedte van 640 pixels!

[ ORDE! ]
Houd alles aub netjes, 't forum is er immers om elkaar te helpen met de auto hobby; iedereen geďnterreseerd in wat-dan-ook wat met de auto hobby te maken heeft, is hier op zijn plaats!
Post geen berichten of plaatjes die alleen voor 18+ geschikt zijn, dit forum is immers toegankelijk voor alle leeftijden! Dergelijke inhoud is hier niet op zijn plaats en zal direct verwijderd worden.

[ MANIEREN! ]
Ga niemand beledigen omdat hij "minder" zou zijn dan jij, of in jouw ogen een "domme" vraag stelt. Er zijn immers geen domme vragen, wél domme antwoorden!
Ga geen ruzies in de openbare forums uitvechten, maar praat het als volwassen mensen via PrivéBerichten of mail uit. Je kunt uiteraard bij problemen ook altijd contact opnemen met een moderator of administrator!
Discriminatie, racisme, of enige andere beledigende uitingen worden niet getolereerd!
Hou het gezellig en let een beetje op wat je zegt, wat voor jou een grap is kan door anderen negatief opgevat worden.

[ HOUD HET NETJES EN OVERZICHTELIJK! ]
Post zoveel mogelijk op de juiste plaats: in het juiste forum!
Maak ook slechts 1 onderwerp aan, dubbele onderwerpen worden zonder waarschuwing verwijderd!
In geval van spam (je bericht of reclame over het gehele forum verspreiden) zal alles verwijderd worden en kun je als gebruiker op een ban rekenen!

[ TOPIC KAPEN ]
Ga ook geen topics "kapen"! Dit wil zeggen dat je in een topic over een ander onderwerp begint en hierop wordt verder gediscussieerd. Dit kan uitermate ergerlijk zijn als de topicstarter een serieuze melding of vraag heeft die onbeantwoord blijft!
Wil je over iets anders beginnen, open dan gewoon een nieuw topic in het juiste forum. Zo houden we het overzichtelijk!

[ GEEN TOPIC KICKS ]
..En wat is dan wel een topic kick? Simpel gezegd een verouderd, eerder afgehandelt of inmiddels vergeten topic omhoog halen, wat echter al lang geleden voor het laatst in gebruik was, en inmiddels duidelijk niet meer gebruikt wordt, omhoog halen door te editten of alsnog te posten hierin.
Vaak gaat dit gepaard met eerder genoemde topickaping. Maak gewoon netjes je eigen recente topic!

[ AVATARS EN SIGNATURES ]
Avatars en Signatures mogen gebruikt worden. Wel zijn hier beperkingen
aan. De avatar mag maximaal 100x150 pixels groot zijn, indien deze groter is zal deze automatisch verkleind worden.
Signatures mogen tekstregeltjes zijn (je mag hier bijvoorbeeld een eigen site of persoonlijk citaat neerzetten), en ook hier mag je een afbeelding plaatsen. Hierop stellen we een maximum van 700x120 pixels. Commerciële links (bijvoorbeeld een eigen bedrijf) zijn niet toegestaan!
Houd ook in je achterhoofd dat die dingen er zijn om jezelf een klein herkenbaarheidje mee te geven, niet om het forum vol te plakken met afbeeldingen! Houd dit dus netjes en bescheiden.

[ TKA ]
In de "Te Koop Aangeboden" forums is een apart reglementje geplaatst, lees dit voordat je je goederen aanbiedt!
Ben je een winkel/bedrijf, plaats dan geen advertentie in dit particuliere verkoopforum. In dat geval, of bij twijfel, neem dan contact dmv e-mail of een PM.
Twijfelen wij aan de manier van verkoop, om welke reden dan ook, dan kunnen wij de advertentie verwijderen, zelfs zonder een reden te noemen. Al zul je in de praktijk meestal wel een uitleg krijgen.

[ RECLAME ]
Ook al denken sommige mensen van wel, wij zijn geen reclamebureau of prikbord voor wat dan ook.
Het is dan ook niet de bedoeling je aan te melden enkel om je site, club, aanbiedingen of shop te promoten. Indien je een link hebt die voor ons interessant kan zijn (en niet van commerciële aard is!) mag je die in je "Wie is wie" topic vermelden.
Daarnaast kun je ook contact opnemen met de webmaster om een link op de website uit te wisselen.
Nieuwe topics die enkel voor reclame of promotie worden aangemaakt worden zonder waarschuwing verwijderd!

[ WEBSITES ]
Het noemen van websites is mits ontopic natuurlijk niet zo'n probleem. Doe het wel netjes, en kort hele lange links in (bijv. Marktplaats links), door het URL knopje te gebruiken, en een korte tekst te gebruiken die wordt weergegeven, en naar je lange url doorlinkt.
Links van commerciële aard zijn niet toegestaan!

[ SLOTJE? ]
Wanneer wij vinden dat een topic helaas dicht moet, zullen wij meestal een post maken in het betreffende topic met het hoe-en-waarom, en daarna het topic sluiten.
Gebeurt dit, leg jezelf er dan bij neer en ga niet eenzelfde topic aanmaken om ergens op door de drammen. In de gevallen dat een mod een topic sluit, is dit niet voor niets. Trouwens, wanneer jij je antwoord binnen hebt, wil dit niet zeggen dat het topic gesloten wordt. In de regel blijft het gewoon open staan, tenzij er een reden is voor sluiting of de topicstarter zelf verzoekt een discussie te sluiten.

[ CONTACT! ]
Mocht er toch iets onduidelijk zijn, heb je een probleem over een post, over een forum lid, een vraag of onduidelijkheid over iets hierboven of een andere vraag?
-Stuur dan een PB naar een moderator of de forum administrator.

Wanneer een moderator/administator je iets vraagt, volg dit dan gewoon op.
We doen ons best dit forum zo netjes en gezellig mogelijk te houden, we vragen je dan ook hieraan mee te werken, en zo een mooi forum te kunnen blijven runnen!

[ MIJN POST IS WEG OF GEWIJZIGD! ]
Dat is mogelijk. Wij, moderators, behouden ons het recht, om zónder
opgaaf van reden, of zelfs zonder enige waarschuwing of richtlijn te geven, een post aan te passen, danwel volledig te verwijderen waar nodig. begrijpelijk, is dit normaal gesproken niet nodig, maar acht iemand van ons dit wél noodzakelijk, kunnen wij dit dus zonder enige kennisgeving doen.

************************************************************

Met vriendelijke groet,

Richard (Administrator Car Tuning Forum)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Car Tuning Forum Index -> Mededelingen en regels! Tijden gesynchroniseerd met je computer
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


© 2003-2008 Car Tuning Forum - Powered by phpBB