Dé community voor alle Autoliefhebbers!
 


 FrontpaginaStart   FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   RegistreerRegistreer   ProfielProfiel   InloggenInloggen 
 Log in om je Privé Berichten te bekijkenLog in om je Privé Berichten te bekijken 

Nieuwe speakerset

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Car Tuning Forum Index -> ICE Algemeen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Maxim en Axel
Newbie
Newbie
Geregistreerd op: 17 Mei 2014
Posts: 3
PostGeplaatst: Za 17 Mei 2014, 12:42    Onderwerp: nieuwe speakerset Reageer met quote

Hallo iedereen,

Wij zijn hier nieuw op het forum en hadden wat vragen in verband met onze audio installatie.

We hebben nog maar net een nieuwe auto gekocht (jullie zullen lachen, het is een mobilhome, dan kunnen we wat cruisen met de maten) en de audio trekt op geen fluit natuurlijk.
Nu hadden we nog een goede HU liggen van Sony met 4X50W 4Ohm uitgangen. De hoofdvraag is eigenlijk of het de moeite is om aan één uitgang twee subs te plaatsen van ieder 8Ohm (het zijn Sinuslive Basspump III, die kan je gewoon aan de vloer vijzen zonder een kist rond te bouwen) of gewoon beter 1 goede sub van 4Ohm te gebruiken. Met dat de wagen zo groot is hadden we het idee van zoveel mogelijk speakers te gebruiken (meer is beter!!! Toch?).
Verder was ook de vraag of iemand wat kent van deze Basspump? Geven ze veel geluid of is het vooral de trillingen van de bass die ze door het chassis jaagt?

Voor de overige twijfelen we nog tussen 2wegsluidsprekers of een componentset. Bij die sets zit meestal toch de scheidingsfilter mee inbegrepen of moeten we die er nog apart bijkopen?

alle opmerkingen zijn welkom!!

Maxim en Axel
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Chaoth
Gold Member
Gold Member
Geregistreerd op: 20 Februari 2008
Posts: 2452
Woonplaats: Hardegarijp
PostGeplaatst: Zo 18 Mei 2014, 10:45    Onderwerp: Reageer met quote

Beste heren,

Als je een subwoofer wilt aansluiten op je HU, dan raad ik zeker het gebruik van een versterker aan. De HU zal de vermogens die de sub zal vragen nooit kunnen leveren. Een goede HU heeft één of meerdere subuitgangen.

Bij een composet zitten scheidingsfilters voor het aansturen van de tweeters. Als deze er niet bij zouden zitten, dan zouden de tweeters binnen de kortste keren de geest geven.
_________________
Car currently owned:
Mitsubishi Colt Ralliart 1.5T
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Maxim en Axel
Newbie
Newbie
Geregistreerd op: 17 Mei 2014
Posts: 3
PostGeplaatst: Zo 18 Mei 2014, 12:28    Onderwerp: Reageer met quote

Merci voor de snelle reactie!!

we hadden al een vermoeden dat de HU het niet zou trekken. We twijfelen nog of we een versterker zouden plaatsen. De wagen is al zeer oud (+30 jaar) en er zijn twee batterijen die gevoed moeten worden (leefbatterij en gewone). We hebben dus een beetje schrik dat de alternator het zou begeven om zo veel stroom te voorzien. Is er dus misschien een goed alternatief voor toch een goede sound system te hebben (liefst met wat bas), zonder versterker? En een actieve sub, vraagt die veel extra stroom? en heeft die een interne scheidingsfilter,zodat die zich niet moet bezighouden met hoge frequenties?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Chaoth
Gold Member
Gold Member
Geregistreerd op: 20 Februari 2008
Posts: 2452
Woonplaats: Hardegarijp
PostGeplaatst: Zo 18 Mei 2014, 20:08    Onderwerp: Reageer met quote

Alstu Smile

Een actieve sub is niets anders dan een subwoofer met ingebouwde versterker. Je zult deze dan alsnog van juiste voeding (bekabeling!) moeten voorzien. Ik verwacht alleen niet veel problemen als je kiest voor een niet al te zware sub. Maarja, de dynamo moet natuurlijk wel 2 accu's van stroom voorzien... Interessant ^^

Ik weet niet precies hoe het zit met scheiding van frequenties... De HU heeft waarschijnlijk een aparte SUB aansluiting. Jesse van dit forum zit wat meer in deze materie, misschien dat hij er wat meer over kan vertellen.
_________________
Car currently owned:
Mitsubishi Colt Ralliart 1.5T
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Jesse
Webmaster
Webmaster
Geregistreerd op: 17 Juli 2003
Posts: 8036
Woonplaats: Limburg
PostGeplaatst: Ma 26 Mei 2014, 19:23    Onderwerp: Reageer met quote

Meer is absoluut niet beter.
Als je geluidskwaliteit wil zullen meer speakers elkaar verstoren.
Als je puur herrie wil is meer ook niet nodig, kende vroeger iemand met 1 sub die op db competities iedereen naar huis blies. Puur door een enorm goede inbouw.

Passieve subs rechtstreeks aansluiten op je hu zou ik zeker niet doen.
Voor zowel mooi als hard geluid is gebruik van externe versterkers wel een must. Dat zal wat stroom verbruiken, hoeveel hangt er maar net vanaf hoe ver je wil gaan.
Als je niet veeleisend bent zou je een actieve sub kunnen nemen en een goede speakerset op een 2-kanaalsversterkertje, dan heb je een leuke basis. Of een 4-kanaalsversterkertje met 2 kanalen gebrugd voor een passieve sub in een kist. Als die kist goed op maat is gemaakt voor het model sub dat je neemt zul je daar veel plezier van hebben.

Let erop dat de dynamo/alternator meer stroom levert dan je installatie trekt, anders worden je accu('s) niet meer opgeladen of zelfs leeggetrokken tijdens het rijden!
_________________


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Maxim en Axel
Newbie
Newbie
Geregistreerd op: 17 Mei 2014
Posts: 3
PostGeplaatst: Do 29 Mei 2014, 13:33    Onderwerp: Reageer met quote

We denken dan toch maar voor het tweede te gaan en een klein 4-kanaalsversterkertje met gebrugde kanalen te steken. Het komende probleem is dat onze HU geen cinch kabels heeft als uitgang, enkel maar 4 versterkte uitgangen voor de boxen. Is elke versterker voorzien van een ingang voor high level input? Of moet ik er een highlow converter er sowieso tussen steken? De versterkers waaraan we dachten waren de Magnat edition four of de mac audio mpx4000. Nu kan ik nergens vinden of de ze zijn voorzien van high level inputs...

nog een klein ander probleempje: de originele HU hebben we er uitgesmeten, die was toch brak, maar met de nieuwe erin durft deze wel eens uit te vallen (maar onmiddellijk weer aan te springen) als we de volumeknop opendraaien. Wat kan hier de oorzaak van zijn?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Jesse
Webmaster
Webmaster
Geregistreerd op: 17 Juli 2003
Posts: 8036
Woonplaats: Limburg
PostGeplaatst: Vr 30 Mei 2014, 18:15    Onderwerp: Reageer met quote

Mijn advies is een andere headunit te nemen die wel uitgangen heeft voor versterkers.
Standaard hebben versterkers niet snel een high input (m.a.w. ingebouwde high/low converter). Gebruik van een high/low converter raad ik af, want je verliest een hoop geluidskwaliteit. Het wordt immers eerst versterkt door de in de hu aanwezige versterker (die vaak niet van hoogwaardige geluidskwaliteit is), daarna nog eens omgezet in low, en opnieuw versterkt. Veel verlies dus.

Wat het uitvallen van de radio betreft... Welk model radio steekt erin en is die nieuw gekocht of tweedehands? Als draaien aan de volumeknop hem terug aanzet lijkt het een probleem met de unit zelf. Of misschien een slecht contact tussen frontje en unit.

Wat de keuze van versterkers betreft, zet eerst op een rijtje wat je precies wil. Kies niet eerst de versterkers, maar stel de hele set samen zodat speakers & sub qua vermogen zijn afgestemd op de versterker(s) die je gebruikt. Neem geen speakers met hoger rms vermogen dan je versterker(s) kan leveren. Als je met 1 gebrugd kanaal een sub wil voeden, neem dan ook geen zware sub en zeker geen met meerdere spoelen.
Besteed de nodige tijd aan een goede inbouw en een kist op maat voor de sub, dan kun je zelfs uit een simpele installatie heel veel halen.
_________________


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Car Tuning Forum Index -> ICE Algemeen Tijden gesynchroniseerd met je computer
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


© 2003-2008 Car Tuning Forum - Powered by phpBB