Dé community voor alle Autoliefhebbers!
 


 FrontpaginaStart   FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   RegistreerRegistreer   ProfielProfiel   InloggenInloggen 
 Log in om je Privé Berichten te bekijkenLog in om je Privé Berichten te bekijken 

Chip tuning

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Car Tuning Forum Index -> Cars & Tuning Talk
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
johnmarlou
Newbie
Newbie
Geregistreerd op: 1 Maart 2012
Posts: 1
PostGeplaatst: Do 1 Mrt 2012, 20:31    Onderwerp: chip tuning Reageer met quote

hallo

ik wil mijn VW golf 5 1.4 TSI 140pk graag laten tunen
nu wil ik graag weten wat voor een soort tuning nu het beste is .
is de chiptuning het beste  of een powerbox ?
valt de chiptuning weg als de dealer er nieuwe software op moet zetten ?
er zijn zoveel garages die je auto kunnen tunen  maar ik zou graag zeer betrouwbare en goede bedrijven willen weten die mijn auto kunnen tunen
ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen
alvast bedankt


john
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Jesse
Webmaster
Webmaster
Geregistreerd op: 17 Juli 2003
Posts: 8036
Woonplaats: Limburg
PostGeplaatst: Vr 2 Mrt 2012, 0:17    Onderwerp: Re: chip tuning Reageer met quote

Waar je precies terecht kunt weet ik helaas niet.
Ga alleszins naar een degelijke tuner die maatwerk levert, en jouw auto op de rollenbank test en daarvoor een chip schrijft. Jouw auto zal immers nooit exact hetzelfde reageren als een andere Golf 5 1.4 TSI.

Ben je nog andere motorische modificaties van plan, doe die dan eerst en laat de chip als laatste maken voor de motor zoals die af is.

johnmarlou schreef:
valt de chiptuning weg als de dealer er nieuwe software op moet zetten ?

Ja. Als de dealer een nieuwe versie van de software installeert wordt de gemodificeerde software overschreven. Kwestie van daar goed op te letten dus!
_________________


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
ceo_008
Newbie
Newbie
Geregistreerd op: 15 April 2012
Posts: 1
PostGeplaatst: Zo 15 Apr 2012, 13:04    Onderwerp: Ook interesse hiervoor Reageer met quote

Hier ben ik ook al enige weken onderzoek aan het doen naar chiptuning en dergelijke.
Ik lees vaak auto gerelateerde artikelen op het internet, en toen kwam ik een artikel tegen van een Nederlands bedrijf dat “gespecialiseerd” was in het chiptunen. Vrij professioneel uitleg en vrij deftig ogende site, besloot ik een offerte aan te vragen. Zij boden mij een volledig op maat geďnstalleerde chiptuning aan voor 299euro.
Lichtjes gechoqueerd door de toch wel vrij lage kostprijs, begon ik ook de websites van andere bedrijven te onderzoeken, hier offertes van aan te vragen.
In afwachting hiervan massa forums te lezen om meer informatie te vinden over wat precies chiptuning, powerboxe en al die dingen precies waren. Alsook de beoordelingen en reputaties van al die bedrijven te leren kennen.

De opmerkelijke verschillen die ik vond tussen de bedrijven:

- De goedkoopste zitten rond 300 euro, terwijl het bij andere bedrijven 600, 700, 800 euro kost.
- Bij de goedkopere duurt chiptuning amper een half uurtje, terwijl bij de duurdere, dit een hele dag of langer kan duren.
- Allen bieden op maat geďnstalleerde tuning aan, terwijl slechts enkele van die bedrijven in het bezit zijn van een rollenbank om de unieke prestaties van je wagen op voorhand en nadien te meten.
- Sommige garanderen je op voorhand zonder nog maar je wagen te bekeken hebben, na het chippen je een vast nieuw PK en een vast nieuw Nm. Terwijl andere bedrijven je dit pas zwart op wit kunnen meegeven nadat je auto op de rollenbank geweest is.
- De meeste beweren dat je fabrieksgarantie van de motor niet vervalt, terwijl andere aanraden om met een externe module of powerbox te werken en deze bij iedere onderhoudsbeurt in de garage op voorhand te verwijderen.


Nu ik rijd met een Toyota Avensis D4D 126pk, en blijkbaar zijn sommige Toyota’s moeilijk of niet te chippen, of moet het in veel gevallen met een externe module gebeuren.
Ook hier weer vrij tegenstrijdige informatie van verschillende chiptuners. De ene beweerd dat het mogelijk is door middel van de chip te overschrijven of te vervangen, de andere houd vast aan de externe module, en van de overige krijg ik te horen dat het voor hen gewoon niet mogelijk is. Dat laatste is te begrijpen aangezien de meest respectievelijke chiptuners zich houden aan het tunen van enkele merken ( meestal dan alles gerelateerd met de vw groep).

Ik heb mij er wat in verdiept en zo ben ik er ook achter gekomen dat de volledige chiptuning illegaal is als je ermee op den openbare weg gaat.
Ik heb het gecontroleerd bij mijn verzekering, ik kan het bij hen aangeven en dan betaal ik iets meer van verzekering maar dan zou het voor hen in orde zijn.
Verder lees ik dan dat je nog altijd een nieuw COC certificaat nodig en een homologatie nodig hebt. Maar of je fabrikant er ook zo happig op is …
Hoe het precies allemaal zit lijkt niemand te weten, toch is het samengevat antwoord of chiptuning nu legaal of illegaal is altijd hetzelde, namelijk illegaal.
Maar dan zijn er weer mensen die ook gewoon doodleuk bij hun constructeur gaan aankloppen en daar een vorm van motortuning aanvragen met hetzelfde eindresultaat in een verhoogt pk, Nm, en brandstof besparing.

Ik wil het echter nog steeds laten doen bij voorkeur zo wettelijk mogelijk, of zo camouflerend mogelijk dat ten eerste mijn fabrikant de tuning moeilijk kan ontdekken en ten tweede de lange arm der wet.

Heeft iemand hier suggesties of aanraders voor, eventueel aanvullingen of verbeteringen van mijn tekst.

grts
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Jesse
Webmaster
Webmaster
Geregistreerd op: 17 Juli 2003
Posts: 8036
Woonplaats: Limburg
PostGeplaatst: Zo 15 Apr 2012, 17:25    Onderwerp: Reageer met quote

Beloftes zonder de wagen te hebben gezien vind ik al heel verdacht, daar zou ik nooit mee in zee gaan.

Het hebben van een rollenbank is een goede zaak voor chiptuning, en als je daar een uitdraai van krijgt weet je zwart op wit waar je aan toe bent. Geen illusies, wel degelijk maatwerk. Volgens mij is maatwerk zonder rollenbank zelfs onmogelijk, en wordt die term niet altijd juist gebruikt.
Ik denk dat we veilig kunnen stellen dat in dit geval de duurdere wel degelijk een betere kwaliteit werk zullen leveren.

De mogelijkheden van Toyota kun je best eens bij een Toyota club vragen, wellicht zijn daar mensen die hun ervaringen kunnen delen.

Chiptuning kunnen ze bij de keuring niet zien. Als je geen extreme vermogenswinsten behaalt (wat je meestal toch doet door andere componenten icm chippen) moet je je daar geen zorgen over maken.

Of garantie vervalt kun je best op 1 plaats navragen: jouw garage.
Waar je je wel zorgen om moet maken is software updates van de garage. Als Toyota een nieuwe versie van hun software uitbrengt zal de garage die bij een onderhoudsbeurt gaan upgraden, waarbij de gechipte versie wordt overschreven. Belangrijk dus om bij de garage te melden daar vanaf te blijven!
_________________


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
bert2012
Newbie
Newbie
Geregistreerd op: 19 April 2012
Posts: 1
Woonplaats: Amsterdam
PostGeplaatst: Do 19 Apr 2012, 13:20    Onderwerp: Reageer met quote

Ik kwam via Google op dit forum en heb voor dit bericht even een account aangemaakt. Vandaar dat ik nog niet zoveel posts heb. Ik denk dat ik je wel een paar tips kan geven. Ik heb laatst mijn Seat Leon FR laten chiptunen en had hetzelfde probleem als jij. Als je namelijk Googlet zag ik door de bomen het bos niet meer. Prijzen variërend tussen de 200 en 800 euro voor chiptuning.

Ik ben toen gaan onderzoeken waar het verschil in zit om de keuze makkelijker te kunnen maken. Een powerbox moet je never te nooit doen. Je wilt geen kastje in je auto hebben en op de lange termijn gaat dit zeker problemen met je auto geven.

Verder vond ik het erg belangrijk dat de chiptuning software op maat werd geschreven obv mijn chasissnr en andere kenmerken van mijn auto. De standaard software verklaart de goedkopere chiptuning bedrijven, als in 150 - 400 euro. Dit is gewoon standaard software per merk wat doorgevoerd wordt in je auto. Dit lijkt mij ook niet wat je wilt.

Voor mijn keuze ben ik naar Chiptuning Experience in Nieuwegein gegaan. Dit hebik gedaan gezien het feit dat ik op de website zag dat ze ook bij auto programma's gebruikt worden, voornamelijk dure auto's tunen (dan zullen ze wel iets kunnen denk ik) en door de uitstraling van de website. Wel een eindje rijden voor mij, maar meer dan de moeite waard. Montage was kosteloos, ik kon erop wachten en het verschil is gigantisch. Verder heb ik motor garantie, waardoor ik me hier ook geen zorgen over hoef te maken.

Kortom, enkele tips voor jou:
- let op maatwerk software
- doe niks met powerboxen
- Bekijk de referenties of video's van een bedrijf

Heel veel succes!

Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
Louwie
Advanced Member
Advanced Member
Geregistreerd op: 16 September 2010
Posts: 775
Woonplaats: Den Haag
PostGeplaatst: Zo 22 Apr 2012, 7:46    Onderwerp: Reageer met quote

ik vind de golf 1.4 met 140kp al een aardig pittig ding voor een 1.4. begrijp wel dat dat ook went. hahahah...

maar beste is wat je kunt doen is een aantal bedrijven onder de loep nemen en dan ze te vergelijken... dan zie je de prijs verschillen de de verschillende reactie's...

ik weet niet wat je verdere plannen zijn met de wagen.. als het alleen chippen is dan zou ik gewoon goed zoeken naar iets wat vertrouwd overkomt en daar gewoon veel info bij ingaan winnen.

als je meer aan de wagen wil doen dan zou ik zegge chippe is een laatste optie omdat die dan van alle andere tuningspullen het beste resultaat eruit chipt zeg maar...
_________________
member of KayHard Motorsports -> Japanese: KaiHado Motospotsu.

                 Proud To Be Different
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Car Tuning Forum Index -> Cars & Tuning Talk Tijden gesynchroniseerd met je computer
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


© 2003-2008 Car Tuning Forum - Powered by phpBB