Dé community voor alle Autoliefhebbers!
 


 FrontpaginaStart   FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   RegistreerRegistreer   ProfielProfiel   InloggenInloggen 
 Log in om je Privé Berichten te bekijkenLog in om je Privé Berichten te bekijken 

XtremeDrift ronde 1 het pers bericht

 
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Car Tuning Forum Index -> Nabespreking Meetings & Evenementen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
XD crew
Newbie
Newbie
Geregistreerd op: 22 Februari 2007
Posts: 5
PostGeplaatst: Do 8 Mrt 2007, 17:17    Onderwerp: XtremeDrift ronde 1 het pers bericht Reageer met quote


Tijdens de voorbije winterperiode werd er achter de schermen van de driftscène in de Benelux hard gewerkt. Resultaat was het opstarten van Xtreme Drift. Afgelopen weekend kon iedereen het eerste resultaat zien van deze nieuwe drift serie. En wat een resultaat : A new star is born!
Het aanwezige publiek zag een fantastische driftwedstrijd. Spannende battles, adembenemende inhaalmanoeuvres en een enorm spektakel. De afwezigen hadden weer eens ongelijk…



Hoofdjury Andy Jaenen had twee prominente drifters uitgenodigd om hem te assisteren, enerzijds Paul Vlasblom en anderzijds Darren McNamara, de Ier die tijdens de world finals in Irwindale (december 2006) een 5de plaats behaalde tegen de beste Japanners en Amerikanen.



Kwalificaties :
Deze werden verreden op een dag vol Maartse buien. Koude, wind, regen, maar ook mooie driftwagens waren van de partij. De kampioen van de Benelux driftseries 2006, Remmo Niezen, was duidelijk de sterkste op een opdrogende baan met zijn BMW M3. Hij ging Lennard Wander met de Skyline vooraf. Daarachter het Flexaforte duo Vernon Zwaneveld (Toyota) en Berend Van Berkel (BMW M3). De Top 10 werd vervolledigd door Jasper Spaan (S13), Mike De Bruijn (BMW 328), Kees Kok (BMW M3), Jochen Van den Bergh (Volvo 760 turbo), Bas Plugge (BMW 325i) en de Zwitser Andreas Distel (BMW M5).
Pechvogels waren Tim Van Bebber (crash), WJ Dijkstra (waterpomp stuk), Marco Kok, Joep De Kort (vlamnieuwe Skyline welke voor het eerst reed), Vincent Cramer (2 spins) en de Ier Eric O’Sullivan, die net te laat op het circuit arriveerde na het vervangen van het differentieel.



Semi Pro Battle :
Hier konden 2 pechvogels van zaterdag alles terug rechtzetten. WJ Dijkstra vocht zich eerst door de shootout met de youngster Marco Kok (17) en golden oldie Frits Bikkers (69). Daarna versloeg hij vervolgens Vincent Vanhamme, Timo Wagenaar Hummelinck en Pro Drifter Tim Tatje op weg naar een plaats in de Pro Class Battle.
In de andere poule werd Joep de Kort door een kapotte versnellingsbak uitgeschakeld door Jack Dam en kon de Ier Eric O’Sullivan zich vlot voorbij Tim Knoop en Driftangel Deborah Lopez werken. Toen kwam de battle tegen Jack Dam. O’Sullivan spinde zijn Toyota met Honda S2000 motor in de eerste run. Maar iedereen was sprakeloos toen hij in de tweede run voorbij Dam drifte. In de re-run stond er geen maat op de Ierse Pro Drift rijder en ook hij stootte door naar de Pro Class Battle.
De andere rijders die zich, na zich verdienstelijk gekwalificeerd te hebben huiswaarts mochten keren na een verloren battle, waren Mark Vissers (Volvo 360 turbo), Vincent Cramer (BMW 335i), Peter Van Geert (BMW M3), Ronald Moons (Nissan S13), Tim Knoop (BMW 335i), Jan Wouters (Nissan S13) en de Skylines van Jos Bruin en Joep De Kort (kapotte versnellingsbak).



Pro Class Battle :
Top 16 :
De eerste battle tussen werd duidelijk door Remmo Niezen gewonnen na een spin van WJ Dijkstra in de tweede run.
De battle tussen Jochen van den Bergh, de Volvo rijder uit Zoutleeuw (B) en de jonge Zwitser Andreas Distel werd een nipte overwinning voor Jochen.
Jasper Spaan won vlot van Pieter Van Hoorick na een spin van deze laatste.
De eerste echte thriller was het gevecht tussen Mike de Bruijn en Frank Van Heeren. Na twee onbesliste battles, mochten ze het opnieuw proberen en hoe! Deur tegen deur, half op het gras, ze gaven alles, maar het was nipt Mike, die met de JJ Motorsport BMW Frank versloeg.
Lennard Wander moest het na zijn schitterende kwalificatie opnemen tegen de Ier Eric O’Sullivan, die zich reeds door de Semi Pro Battle gevochten had. Wat Lennard ook probeerde, het was net niet genoeg om Eric uit balans te brengen. Met twee keer 6-4 ging Eric door naar de volgende ronde.
Kees Kok had geen moeite met Bas Plugge, die met zijn gehuurde 325i geen kans maakte tegen Kees zonder vrees. Bas zal vanaf de volgende keer met een sterkere/competitieve wagen moeten aantreden en het zou goed kunnen dat de ex Falken S13 van Olaf Commijs door eigenaar Marco van Gink (Grafix) ingezet gaat worden in XD en bestuurd gaat worden door Bas Plugge.
Berend Van Berkel ging vlot voorbij Marc Van Ocken, de Belgische stuntman, die spinde in de tweede run. Marc had tijdens de rijders presentatie een geweldige show gegeven met zijn Rodeodrift, waarin hij donuts draaide, terwijl hij helemaal uit de wagen hing.
Het duel tussen Zwitser Martin Fahrni en Vernon Zwaneveld leek duidelijk in het voordeel van Fahrni te gaan, maar met twee spijtige spins in de laatste bocht, gaf de Zwitser de overwinning op een dienblaadje aan Vernon Zwaneveld, de runner up tijdens de finale in 2006 op raceway Venray. Martin Fahrni won wel de Clubman klasse voor Peter Van Geert en Timo Wagenaar Hummelinck.



Top 8:
De eerste kwartfinale ging zonder discussie naar Big Remmo, die Jochen Van den Bergh uitschakelde, toen deze laatste spinde.
Mike de Bruijn had ook geen verhaal tegen een geweldig presterende Jasper Spaan. Jasper groeide helemaal boven zichzelf uit tijdens het weekend!
Dan was het de beurt aan Kees Kok om de opmars van Eric O’Sullivan te stuiten. Kees verloor de eerste battle met 4-6 maar tijdens de tweede battle was het 5-5. Over de twee runs was er dus een klein voordeel voor de Ier, die weer een ronde verder kwam.
Tijdens de laatste kwartfinale had Berend Van Berkel weinig problemen om Vernon Zwaneveld aan de kant te zetten, die met veel onderstuur kampte.


Top 4:
De eerste halve finale was er eentje om duimen en vingers van af te likken. Remmo Niezen met de M3 tegen Jasper Spaan met de Nissan S13. De eerste run werd het twee keer 5-5, dus er kwam een tweede run. Hierin was het 6-4 en 4-6, dus opnieuw onbeslist. In de 3de run was het dan Jasper, die nipt het voordeel haalde door net iets aanvallender te rijden. Zo ging Jasper door naar zijn eerste finale ooit en werd Remmo verwezen naar het gevecht om de derde plaats.
De tweede halve finale ging tussen ontdekking van de dag Eric O’Sullivan met zijn schreeuwende Toyota AE86 S2000 en de steeds sterker wordende Berend “Flex” Van Berkel met zijn BMW M3 GTR. Eric trok weg van Berend in de eerste run en won deze dus met 6-4. De tweede was onbeslist 5-5, waardoor Eric naar de finale ging en Berend de battle voor de 3de plaats moest rijden.

Battle for 3th:
Remmo Niezen tegen Berend Van Berkel. Een mooie affiche dus voor deze kleine finale. De sterke Oranje E30 M3 tegen de nieuwe gele E36 M3. Remmo was net een tikkeltje sterker dan Berend, maar Berend heeft een duidelijk signaal gegeven aan de concurrentie, dat er met hem rekening zal moeten gehouden worden.

Final :
Jasper Spaan met de gele Nissan S13 tegen Eric O’Sullivan met de spectaculaire Toyota.
Favoriet was duidelijk Eric O’Sullivan, die zich gedurende de dag opgewerkt had vanuit zijn laatste kwalificatieplaats naar de top. Jasper groeide ook helemaal boven zichzelf uit tijdens dit evenement. De eerste Xtreme Drift overwinning ging na een felle, maar nipte strijd naar Eric O’Sullivan. Hij was heel blij met deze overwinning, net als verliezend finalist Jasper Spaan, die ook met zijn vreugde geen blijf wist.

Besluit :
Het eerste XD (Xtreme Drift) evenement was een echte voltreffer. De volgende wedstrijd vindt plaats op Circuit Zolder op 29 april tijdens Race Wars. Er worden dan enkele extra toprijders verwacht. Zo zouden we dan opnieuw Jo Lammens en Olaf Commijs aan het werk moeten zien. Ook Eric O’Sullivan kiest er voor om zijn leidersplaats in het kampioenschap te verdedigen.

Tot op de volgende XD driftwedstrijd of demo. Kijk op www.xtremedrift.com voor alle info. Xtreme Drift, the X factor in drifting Europe.(persbericht)

Uitslag en stand:

1 Eric O’Sullivan IRL PRO Toyota AE86 S2000 100p
2 Jasper Spaan NED PRO Nissan S13 90
3 Remmo Niezen NED PRO BMW M3 85
4 Berend Van Berkel NED PRO BMW M3 80
5 Vernon Zwaneveld NED PRO Toyota AE86 77
6 Mike De Bruijn NED PRO BMW 328 74
7 Kees Kok NED PRO BMW E30 71
8 Jochen Van den Bergh BEL PRO Volvo 760 68
9 Lennard Wander NED PRO Nissan Skyline R33 65
10 Bas Plugge NED PRO BMW 325 63
11 Andreas Distel ZWI SEMI BMW M5 61
12 Martin Fahrni ZWI CLUB BMW 335 59
13 Frank Van Heeren NED SEMI Nissan S13 57
14 Pieter Van Hoorick BEL SEMI BMW M3 55
15 Marc Van Ocken BEL SEMI BMW 325 53
16 WJ Dijkstra NED CLUB Nissan S13 51
17 Tim Tatje NED PRO BMW 325 50
18 Jack Dam NED SEMI BMW M3 49
19 Peter Van Geert BEL CLUB BMW M3 48
20 Joey Van den Hoogen NED SEMI Nissan S13 47
21 Deborah Lopez BEL SEMI Nissan S14 46
22 Timo Wagenaar Hummelinck NED CLUB BMW 325 45
23 Tim Knoop NED SEMI BMW 335 44
24 Vincent Vanhamme BEL CLUB BMW M3 43
25 Jos Bruin NED CLUB Nissan Skyline R33 42
26 Jan Wouters BEL CLUB Nissan S13 41
27 Mark Vissers NED CLUB Volvo 360 40
28 Ronald Moons BEL CLUB Nissan S13 39
29 Joep De Kort BEL PRO Nissan Skyline R33 38
30 Vincent Cramer NED SEMI BMW 325 37
31 Marco kok NED CLUB BMW E30 36
32 Frits Bikkers NED CLUB Subaru Impreza 35
33 Vincent Van Leeuwen NED SEMI BMW 325 10
34 Tim Van Bebber NED CLUB BMW M5 10
35 Andre Bruin NED CLUB Nissan S13 10



Met dank aan alle fotografen aanwezig.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Jesse
Webmaster
Webmaster
Geregistreerd op: 17 Juli 2003
Posts: 8036
Woonplaats: Limburg
PostGeplaatst: Do 8 Mrt 2007, 21:43    Onderwerp: Reageer met quote

Heb 'm even verplaatst Wink
Was 'n mooie competitie, en erg mooie foto's ook! Very Happy
_________________


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
ThunderBunny
Advanced Member
Advanced Member
Geregistreerd op: 9 Juni 2005
Posts: 815
PostGeplaatst: Za 24 Mrt 2007, 13:09    Onderwerp: Reageer met quote

Heel erg leuk en vindt het cool dat we hier nui ook drift competieties  hebben ik mis alleen DE DK! met een witte nissan 200 sx en luisterend naar de nick maximus!  Laughing
meschien een idee om er eens met een groepje naar toe te gaan?
_________________
Paradijs is Zon strand zee en een bacootje!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Jesse
Webmaster
Webmaster
Geregistreerd op: 17 Juli 2003
Posts: 8036
Woonplaats: Limburg
PostGeplaatst: Za 24 Mrt 2007, 18:08    Onderwerp: Reageer met quote

De volgende ronde is tijdens Race Wars op circuit Zolder, en die stond zowiezo al in de kalender... Tot nu toe elk jaar naartoe geweest Wink
_________________


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Car Tuning Forum Index -> Nabespreking Meetings & Evenementen Tijden gesynchroniseerd met je computer
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


© 2003-2008 Car Tuning Forum - Powered by phpBB